Samenwerking Professor Beynen

Bij Kynofit is Prof. Dr. Ir. Anton Beynen verantwoordelijk voor alle recepten en voor de analyse die komt tot de juiste voeding voor je hond. We zijn er trots op dat Anton Beynen ons en jou wil verrijken met zijn kennis.

Over Professor Beynen

Anton Beynen (1953) behaalde in 1977 zijn ingenieurstitel voor het vakgebied humane voeding en schreef in 1981 zijn proefschrift over de regulatie van de vetstofwisseling in de lever. Vanaf 1987 bezette hij 7 verschillende leerstoelen aan onder andere de Wageningen Universiteit, de Universiteit van Indonesië, de Faculteit Diergeneeskunde en Universiteit Utrecht. Als hoogleraar doceerde hij hier de basale en toegepaste voedingsleer aan studenten in de diergeneeskunde en biomedische wetenschappen. Tevens ontwikkelde hij diverse cursussen over voeding en dieetvoeders voor honden. Momenteel is hij in deeltijd hoogleraar bij de Rajamangala Universiteit in Thailand en bij de Koning Saoed Universiteit in Saoedi Arabië.

Onderzoek hondenvoeding

De onderzoeken die Professor Beynen uitvoert, zijn met name gericht op het verband tussen voeding, gezondheid en ziekte bij honden. Uit één van zijn studies blijkt dat bij de keuze voor de juiste hondenvoeding niet alleen gelet moet worden op de levensfase en het ras van de hond, maar dat ook de gezondheid en de activiteiten een belangrijke rol spelen. In 1993 ontving Anton Beynen – als eerste niet-Amerikaanse voedingsonderzoeker – de Bio-Serv onderscheiding voor experimentele diervoeding.

Samenwerking met Kynofit

Ook bij Kynofit maken we dankbaar gebruik van de kennis en kunde van Anton Beynen. We ontwikkelden onder zijn leiding een wetenschappelijk onderbouwde methode waarmee de voedingsbehoefte van iedere hond nauwkeurig kan worden bepaald. Vanuit deze analyse is het mogelijk de optimale samenstelling en dagelijkse hoeveelheid voeding voor een hond exact vast te stellen. Daarnaast ontwikkelt Professor Beynen ook de recepten voor de Kynofit-hondenvoeding.

Voedingsadvies op maat

Benieuwd naar het advies van Professor Beynen voor jouw hond? Beantwoord zijn vragen en ontvang direct een voedingsadvies op maat.