FAQ

Neem hieronder een kijkje bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe maak ik een account aan?

Om een account bij Kynofit aan te maken, plaats je eerst een bestelling in het mandje. Als je vervolgens kiest voor afrekenen, kom je op een pagina waar je jouw gegevens in kunt vullen. Als je een nieuw account aanmaakt, geef je ook een wachtwoord en een gebruikersnaam op. Jouw account wordt dan automatisch aangemaakt.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Je bestelling wordt binnen 3-4 werkdagen geleverd. De verzendkosten zijn altijd gratis.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt op de volgende manieren betalen:

  • Bancontact/MisterCash
  • Bankoverboeking
  • iDeal
  • Klarna (achteraf betalen)

Waarom bevatten niet alle brokken vers vlees?

Onze brokken zijn zorgvuldig samengesteld uit de beste ingrediënten, die een bijdrage leveren aan de aanpak van diverse gezondheidskwalen als artrose, overgewicht of allergie. Vers vlees biedt niet per sé extra ondersteuning bij gezondheidskwalen, noch is het per sé smakelijker voor de hond. Daarom kan het voorkomen dat sommige brokvarianten geen vers vlees bevatten.

Hoe lang zijn de brokken houdbaar?

De hondenbrokken van Kynofit blijven in principe goed tot aan de houdbaarheidsdatum die op de verpakking vermeld staat. De omstandigheden waarin de brokken worden bewaard, hebben hier invloed op. Na opening worden brokken blootgesteld aan zuurstof en vocht, wat effect kan hebben op de smaak, geur en voedingswaarde. Bewaar de brokken dus bij voorkeur in een luchtdichte bewaarton of –doos, op een koele, donkere en droge plaats.

Wat is het verschil tussen glutenvrij en graanvrij?

Driekwart van de eiwitten uit granen bestaan uit gluten. Echter zijn sommige granen glutenvrij, zoals rijst. In enkele van onze producten kunnen dus gluten zitten die uit andere producten dan granen komen, omdat zij bijvoorbeeld rijst als ingrediënt bevatten. Graangluten zijn de gluten die veelal voor allergische reacties zorgen.

Hoeveel voer mag ik mijn hond per dag geven?

Hoeveel voeding je aan jouw hond mag geven, is afhankelijk van de lichaamsconditie van jouw hond. Je kunt ons voedingsadvies gebruiken als richtlijnen voor de dagportie. Indien nodig kun je jouw hond meer of minder voeding geven.

Op deze pagina kun je de gegevens van jouw hond invullen, zoals ras en gewicht. Aan de hand van deze informatie kunnen wij de juiste dagportie voor jouw hond berekenen. Wij gaan er daarbij wel vanuit dat jouw hond niet te licht of te zwaar is, omdat wij de portie berekenen aan de hand van gewicht en levensfase. Meer omstandigheden kunnen een rol spelen bij het bepalen van de dagportie. Voor een uitgebreid advies kun je de vragen van Professor Beynen beantwoorden.

Hoe kan ik het beste overstappen naar nieuwe hondenbrokken?

Als je overstapt naar nieuwe hondenbrokken, is het belangrijk om deze overgang stapsgewijs te laten verlopen. Een te snelle overgang kan leiden tot diarree en andere maag- en darmklachten. Een overgangsperiode beslaat gewoonlijk een week. De eerste dagen meng je een kwart nieuw voer met driekwart oud voer. De hoeveelheid oud voer werk je steeds meer af, totdat je op dag zeven 100% nieuwe voeding kan geven.

Wanneer kan ik overgaan van puppyvoer naar volwassen voer?

Puppyvoeding bevat heel andere voedingswaarden dan voer voor volwassen honden. Je kan de overstap maken wanneer je hond fysiek gezien volwassen is, en dit hangt af van de grootte van de hond. Kleine rassen zijn rond de 9 á 12 maanden volwassen, grote honden vanaf 12 á 15 maanden en zeer grote honden rond de 18 á 24 maanden. Sommige honden zijn eerder of later volwassen dan deze richtlijnen. Overleg altijd met jouw dierenarts wanneer je de overstap mag maken.

Wanneer moet ik mijn hond senior voer geven?

Senior voeding bevat andere voedingswaarden die aansluiten op de specifieke behoeften van de oudere hond. Wanneer een hond senior genoemd kan worden, hangt af van de grootte van de hond. Doorgaans wordt een hond als senior beschouwd als hij 75-80% van de verwachte levensduur heeft bereikt, rond de 7-8 jaar. Aangezien kleinere honden ouder worden dan grote honden, kan dit verschillen. Bij gezondheidskwalen als artrose of overgewicht is het soms bevorderlijk om al eerder op senior voeding over te stappen. Dit voer biedt namelijk ondersteuning bij gezondheidsklachten en ouderdomsklachten. Bespreek altijd met jouw dierenarts wanneer je de overstap kan maken.