Gepost op

Zo houd je je hond koel in de zomer

Honden en zomerhitte gaan niet altijd goed samen. Hoewel ook honden wel van zonnebaden houden kan het op een gegeven moment toch te warm worden. Op zomervakantie zie je de hond daarom vaak schaduwplekken zoeken onder de caravan of onder het tafeltje op het terras. Daarom geven we 5 tips om het hoofd koel te houden in de zomer.

1. Voorzie jouw hond van voldoende drinkwater

Op zomerse dagen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond niet uitdroogt. Ververs regelmatig zijn waterbakje en voeg eventueel een beetje vocht toe aan zijn eten. Ga je een dagje uit met de hond? Neem dan ook een drinkfles mee voor de hond. Zo zit je nooit om water verlegen.

2. Laat je hond uit op andere tijden

Wanneer het een tropische dag is hebben jij en je hond waarschijnlijk allebei geen zin om overdag naar buiten te gaan. Dus doe je hond én jezelf een plezier en ga juist in de ochtend en avond een wandeling maken, wanneer het buiten koeler is.

3. Regelmatig borstelen

Wanneer je jouw hond regelmatig borstelt en op die manier de losse haren verwijdert, dan vermindert de ondervacht. Zo kan er meer lucht tussen de haren komen en koelt de huid van jouw hond sneller af. En als bonus ziet jouw hond er mooi verzorgd uit.

4. Let op in de auto

Tegenwoordig weet bijna iedereen het wel, maar het blijft goed om te benadrukken: laat in de zomer je hond niet achter in de auto. De temperatuur in de auto loopt enorm snel op en binnen een uur raakt een hond in levensgevaar. Zie je op een parkeerplaats een verlaten auto met een hond erin? Bel dan direct de dierenambulance of de politie.

Iets waar je wellicht minder snel bij stilstaat is de autorit op weg naar de vakantiebestemming. Kom je onderweg in de file op een hete dag? Let dan goed op dat het niet te heet wordt in de auto. Neem een waterfles mee voor de hond en maak extra tussenstops indien nodig.

5. Badje in de tuin

Heeft jouw huis een achtertuin? Dan is het leuk én verkoelend om een badje voor jouw hond op te zetten. Net als mensen vinden veel honden het heerlijk om verkoeling te zoeken in het water. Honden kunnen namelijk niet zweten en zwemmen is een goede manier om ervoor te zorgen dat jouw viervoeter op temperatuur blijft.

Gaat je hond mee op kampeervakantie? Neem het badje dan mee voor extra vertier en verfrissing. Zo hoeft jouw hond zich niet de hele dag te verstoppen onder de caravan, maar kan hij toch lekker gaan spelen. Zo wordt het voor jullie allebei een leuke zomer!