Gepost op

Zes redenen om een hond uit het asiel te adopteren

Oké, je hebt het besloten. Jij of jullie nemen een hond in huis! Een lieve viervoeter die al jouw aandacht zal verdienen. Laat de zoektocht maar beginnen! Maar kies je dan voor een puppy of liever voor een hond uit het asiel? Hieronder zes redenen waarom de keuze voor een hond uit een asiel altijd een goede keuze is.

1. Een hond uit een asiel halen is een goede daad

Een hond adopteren uit het dierenasiel is een nobele zaak. De dierenasielen puilen uit van de honden, die maar al te graag naar een leuk huisje gaan. De redenen waarom mensen afstand nemen van hun hond variëren van geldproblemen tot allergieën en tijdsgebrek. Niet alleen zal jouw hond je voor altijd dankbaar zijn, ook weet jij dat je iets goeds hebt gedaan voor deze wereld!

2. Honden in een asiel zijn al ingeënt

Dieren in het dierenasiel worden altijd erg goed gecheckt. Komt een hond ziek binnen? Deze zal eerst helemaal opgelapt worden, voordat hij met iemand mee naar huis mag. Jouw hond heeft alle nodige inentingen al gehad. Lekker gemakkelijk!

3. Vanuit het dierenasiel krijg je veel begeleiding

De begeleiding bij een dierenasiel is vaak erg goed én de kennis over honden is hier groot. Medewerkers kunnen goed adviseren of de desbetreffende hond ook echt een geschikte match is voor jou of jouw gezin. Daarnaast bieden medewerkers ook alle nodige informatie en ze geven goede adviezen. Vaak komt een medewerker nog een keer langs bij jou thuis, om te kijken of het een goede match was.

4. De honden zijn al opgevoed

Als je een hond uit een asiel adopteert, weet je normaal gesproken precies wat je in huis haalt. De honden zijn al getraind (of juist niet), en hebben hun karakter al ontwikkeld. Je kunt goed beoordelen of dit karakter bij jou past. Bovendien hoef je minder energie te steken in de opvoeding van de hond.

5. Een asielhond is goedkoper in de aanschaf

Als prijs een issue is, dan is adopteren uit het asiel ook een goede keuze. Natuurlijk is het iets kostbaarder dan die gratis puppy die je van een kennis kunt krijgen, maar de prijzen zijn niet zo hoog als bij fokkers.

6. Je geeft een hond een tweede kans

Dat je een goede daad verricht, dat hadden we al benoemd. Maar je geeft een hele lieve en leuke hond ook een tweede kans. Misschien red je wel zijn leven! En dat is heel veel waard, toch?