Gepost op

Puppy 101: Waar moet je aan denken als je een puppy krijgt?

Puppy 101

Wanneer je een puppy in huis neemt komt er veel op je af. Welke spullen heb je nodig, welk voer haal je in huis en hoe voed je een hond goed op? Wij bieden de beste tips voor je puppy in de reeks Puppy 101.

Puppyvoer

Een puppy heeft goede voeding nodig om op te kunnen groeien tot een gezonde volwassen hond. Daarnaast heeft een pup veel energie nodig om te kunnen spelen. De puppybrokken van Kynofit zijn zorgvuldig samengesteld om de optimale concentratie van voedingsstoffen aan een puppy te bieden. De brokken dragen bij aan een goede ontwikkeling van botten en spieren, bevorderen een gezonde huid en vacht en zorgen voor een gezonde, stevige  ontlasting.

Zindelijk maken

Lief, ondeugend, nieuwsgierig… Je nieuwe pup is van alles, maar zindelijk vaak nog niet. Alles valt te leren en zindelijk worden is één van die dingen. In dit blog vind je de belangrijkste tips en trucs rond het zindelijk maken van je hond.

Naar de dierenarts

Tijdens de eerste maanden van een puppyleven zal hij geregeld naar de dierenarts moeten voor check-ups. Zo krijgt de pup vaccinaties als hij 9 en 12 weken oud is en wordt hij uitvoerig gecontroleerd. Voor veel honden kan een bezoek aan de dierenarts spannend zijn, daarom is het belangrijk om al vroeg te beginnen met jouw puppy laten wennen aan de dierenarts. Maar hoe pak je dit aan?

Een tweede hond erbij

Als hondenliefhebber ontkom je soms niet aan de gedachte een tweede hond in huis te nemen. Een leuk speelmaatje voor jouw huidige hond en nóg een hond om te knuffelen, beter kan het niet toch? Voorzichtigheid is toch geboden, het laatste wat je wilt is twee honden die alsmaar grommen naar elkaar! We geven je zes tips:

Alleen in huis

De eerste weken met jouw puppy worden natuurlijk altijd samen doorgebracht. Je wilt je puppy laten wennen aan de nieuwe omgeving en zijn nieuwe familie en een goede band tussen jullie opbouwen.  Maar als de pup ouder wordt, kan je niet altijd in de buurt zijn. Je moet ook wel eens boodschappen doen, werken of uitstapjes maken. Daarom is het belangrijk om jouw puppy al vroeg te leren alleen te zijn. Hieronder geven wij een aantal tips hoe je de pup aan kan leren alleen te zijn en zo voorkomt dat hij verlatingsangst ontwikkelt.

Aanlijnen en loslopen

Met de hond op stap gaan en verre wandelingen maken is het leukste wat je samen met jouw viervoeter kan doen. Samen de wereld verkennen is leuk, spannend en is heel goed voor de band tussen jullie beiden. Maar voordat je op stap kan, moet de hond natuurlijk leren om netjes en zonder te trekken mee te lopen aan de riem, zodat het wandelen voor jullie gezellig blijft. Maar hoe laat je nu een pup wennen aan de riem? En kun je een puppy ook leren los te lopen?

Puppycursus & hondensporten

Een essentiële stap in de opvoeding van een hond is het volgen van een puppycursus. In een puppycursus leer je jouw hond een aantal basisvaardigheden, zoals zitten op commando, aan de lijn lopen en veilig spelen met mensen en honden. Kortom, je laat je puppy opgroeien tot een gehoorzame, betrouwbare hond.

Heb je na de puppycursus de smaak te pakken? Dan is het leuk – en gezond bovendien – om samen een hondensport te beoefenen. Naast de bekende gehoorzaamheids- en apporteeroefeningen zijn er ook sporten waarbij je allebei actief kunt zijn.

Een lesje kwispeltaal

Als een hond kwispelt denk je waarschijnlijk dat hij blij is. Maar dit is niet per definitie het geval. Om jouw hond beter te leren begrijpen volgt nu een lesje kwispeltaal. Wat gaat er eigenlijk in zijn koppie om?

De 10 meest gemaakte fouten in de opvoeding

Een consequente en goede opvoeding van jouw hond bezorgt niet alleen jou, maar ook jouw viervoeter een beter en fijner leven. Een goede leider geeft de hond een gevoel van zekerheid en veiligheid. Helaas is opvoeding niet gemakkelijk. Om je te helpen bij het trainen van je hond hebben wij een lijst opgesteld van fouten die vaak gemaakt worden. Probeer deze fouten te voorkomen en de opvoeding zal een stuk eenvoudiger gaan!