Gepost op

Is jouw hond klaar voor de herfst?

Regen, kortere dagen en overal vallende blaadjes: de herfst is weer volop in gang. Maar niet alleen in de buitenwereld zie je herfstveranderingen, ook aan jouw hond merk je dat het seizoen van de vallende blaadjes weer begonnen is. Lees gauw verder hoe jouw hond reageert op het veranderende seizoen en hoe jij ervoor kan zorgen dat hij hier helemaal klaar voor is.

Vacht

Het eerste wat opvalt, is dat jouw hond in de herfst zijn strakke zomervacht verruilt voor een stuggere, langere wintervacht. Met deze dikkere vacht zijn honden beter beschermd tegen de kou. In de overgangsperiode tussen de zomer en de herfst zullen honden dus flink gaan ruien. Help jouw dier een handje door hem een aantal keer flink te borstelen, zodat dode haren al uit de vacht geborsteld worden. Hij zal hierdoor minder last krijgen van jeuk. Je kan ook besluiten om jouw hond naar de trimmer te brengen, voor een compleet frisse look.

Als de temperaturen dalen, gaat de verwarming in huis weer aan. Dit heeft gevolgen voor de huid en vacht van jouw viervoeter. Net als bij mensen zal de huid uitdrogen, waardoor de vacht er dof uit kan gaan te zien. Je kan jouw hond een handje helpen door hem voeding te geven met extra omega-3 vetzuren. Omega-3 zit veel in vette vis en draagt bij aan een gezonde vacht. Aan de Volwassen en Senior voeding en de Hypoallergeen voeding van Kynofit is extra visolie toegevoegd.

Klaar voor de herfst

Beweging

Naast dat de herfst een regenachtig seizoen is, worden de dagen ook korter. Als je ervoor kiest om dezelfde wandeltijden aan te houden, zal je ’s ochtends en ‘s avonds goed verlicht de weg op moeten gaan. Er zijn verschillende reflecterende halsbanden of lampjes voor aan de hondenriem te koop, maar zorg dat je zelf ook goed zichtbaar bent.

Ga je toch liever niet in het donker wandelen? Dan zal je het dagritme van jouw hond aan moeten passen. Hij heeft immers nog steeds dezelfde beweging nodig, en elke extra zonnestraal is zeer belangrijk. Laat jouw viervoeter langzaam wennen aan zijn nieuwe ritme. Gelukkig zorgen de lagere temperaturen van de herfst er dan wel weer voor dat je overdag lekker lang kan wandelen.

Op sommige dagen is het echt hondenweer, en heeft zelfs jouw hond, ondanks het gezegde, geen zin om naar buiten te gaan. Tijd om binnen aan de slag te gaan! Er zijn vele leuke indoor activiteiten die jouw dier stimuleren en voorkomen dat hij zich gaat vervelen. Zo kun je zelf denkspelletjes verzinnen, of hem een nieuw trucje aan leren.

De herfst is het ideale seizoen voor honden en hun baasjes. Er zijn genoeg nazomerdagen om nog van het zonnetje te genieten en de natuur is op haar allermooist. En met deze tips gaat jouw hond goed voorbereid de herfst in.