Gepost op

Goede voornemens voor hond en baas

Goede voornemens | Kynofit - 100% natuurlijk hondenvoer

Aan het begin van het jaar zitten de meeste mensen vol met goede voornemens. De lijstjes met goede voornemens worden weer opgesteld: afvallen, meer sporten, meer tijd doorbrengen met familie of vrienden… Gelukkig zijn deze voornemens op een hele leuke manier te vervullen, namelijk met jouw hond! Niet alleen is dat veel gezelliger, de kans is ook groter dat je je ook echt aan de voornemens houdt. 

Afvallen

Na de feestdagen zal het vaak voorkomen dat de broek wat strakker zit. Ook de hond ziet er wat voller uit, na alle kerstsnacks en stukjes worst. Tijd om er vanaf te komen! Afvallen is een goed voornemen dat boven menig lijstje prijkt, maar dan ook echt naar de sportschool gaan, houdt voor veel mensen al op na januari.

Hondenbaasjes hebben een streepje voor. Een hond moet namelijk elke dag uitgelaten worden en dit is goed te combineren met een actiever leven. Zo kun je in plaats van wandelen ook gaan hardlopen met jouw hond. Je hoeft niet de hele route hard te lopen, bouw het langzaam op. Eerst een klein stukje, en dan steeds verder. Zo kun je ook zien of jouw hond het wel leuk vindt. Je zal zien dat de pondjes eraf vliegen.

Ben je niet zo’n hardloper, dan kan je natuurlijk ook een stevige wandeling maken. Loop af en toe eens stevig door, of kies een route met heuvels en dalen. In het weekend kun je ook een heerlijke lange wandeling maken, door het bos of op het strand. Zo kun je meteen ontstressen na een zware werkweek, en je zal zien dat jouw hond ook geniet van het uitwaaien.

Lees hier meer over overgewicht bij honden.

Goede voornemens | Kynofit - 100% natuurlijk hondenvoer

Gezonder eten

Kerstkransjes, pepernoten, uitgebreide diners, december is niet echt de maand van gezond eten. Jouw hond heeft waarschijnlijk ook wel meegenoten van de feestmaaltjes: een extra snack hier, een stukje worst daar, en voor je het weet zitten de pondjes eraan. Let eens op wat jouw hond eigenlijk dagelijks binnenkrijgt. Past de hoeveelheid voeding bij zijn gewicht? Krijgt hij niet te vaak een kauwsnack, of een lekker tussendoortje? Als je opschrijft wat jouw hond eet, kom je er vaak achter dat het best wel iets minder mag. En dan kunnen jullie samen op een minder-snacken-dieet.

Een cursus volgen

Een frisse start van het jaar is misschien ook een goede tijd om wat nieuws te leren. Voor honden zijn er ook allerlei leuke cursussen om te volgen, ook als jouw hond geen puppy meer is. Zo kunnen jullie samen een cursus behendigheid volgen, of een cursus Dog Dance. Dog Dance is een vrij nieuwe hondensport waar je samen met jouw hond leert dansen. Een dans bestaat uit allerlei kunstjes, zoals tussen de benen doorlopen, rondjes draaien of achteruit laten lopen. Als jullie goed oefenen, kunnen jullie zelfs de dans tijdens de kerstdagen laten zien aan de familie.

Lees hier meer over leuke actieve cursussen die je met jouw hond kunt ondernemen.

Goede voornemens | Kynofit - 100% natuurlijk hondenvoer

Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden

Een cursus volgen is niet alleen goed voor de mentale ontwikkeling, het versterkt ook de band tussen jou en jouw hond en geeft jouw hond de mogelijkheid om met andere honden te spelen. Natuurlijk is jouw hond jouw beste vriend, maar het is ook heel leuk om samen nieuwe (viervoetige) vrienden te maken.

Als je vrienden met honden hebt, kan je ook een keer een actieve Vriendendag inplannen. Met z’n allen een eind wandelen is ideaal om goed bij te kletsen met vrienden, terwijl jouw hond zich vermaakt met zijn hondenvrienden.

Je houden aan goede voornemens gaat gemakkelijker als je dit met iemand kan delen. Jouw hond vindt het geen probleem om gezellig samen te sporten of op een cursus te gaan. En door zo’n enthousiaste hond moet je wel doorzetten. We wensen je veel succes en een gelukkig en gezond Nieuwjaar!