Gepost op

5 redenen om jouw hond bij jou in bed te laten slapen

De hond bij je in bed laten slapen: er zijn voor- en tegenstanders van een harige viervoeter naast je tijdens het slapen. Uit verschillende onderzoeken is gebleven dat veel hondeneigenaren hun viervoetige vriend ook in bed laten. En misschien is dat ook wel niet zo gek, want er zijn genoeg redenen om het bed te delen met jouw hond.

1. Een hond in bed helpt je te ontspannen

Veel kinderen slapen met knuffelbeesten omdat het een geruststellend gevoel geeft, en is een hond ook niet een grote knuffel? Het gezelschap van een hond helpt je te ontspannen. Het geruststellende gevoel van de nabijheid van jouw hond vermindert angst en depressie. Dit geldt ook voor ’s nachts: door naast jouw hond te slapen kun je beter ontspannen na een drukke dag. De ritmische ademhaling en warmte van jouw viervoeter helpen je helemaal tot rust te komen.

2. Een hond is een levende kruik

In veel koude gebieden in de wereld is het heel gewoon om met de honden te slapen tijdens de koudste nachten. De lichaamstemperatuur van een hond is namelijk ongeveer 3 tot 6 graden Celsius hoger dan onze temperatuur. Als je ’s nachts lekker je hond knuffelt, knuffel je dus eigenlijk een grote, harige kruik. Nooit meer koude voeten dus.

3. Samen slapen maakt de hond ook blij

Een hond is het liefst altijd bij zijn baasje, er is namelijk niemand waar hij meer van houdt dan van jou. De warmte, liefde en veiligheid die de hond jou biedt, geldt ook andersom. De hond zal zich prettiger voelen met zijn baasje naast zich, dag en nacht.

4. Een hond in bed geeft een veilig gevoel

Als de hond bij jou slaapt, hoef je niet bang te zijn dat je opeens wakker schrikt van een inbreker in de kamer. Een hond is namelijk een lichte slaper en zal meteen wakker worden van elk verdacht geluid. Daarnaast zullen veel honden hun baasjes ook beschermen. Dus met de hond naast je kan je met een gerust hart gaan slapen.

5. Een hond heeft geen ochtendhumeur

Mensen hebben nogal vaak last van een ochtendhumeur, maar een hond nooit. Jouw hond zal altijd blij zijn om jou te zien, of dit nu om zes uur ’s ochtends is of om tien uur. En wat is er nu leuker dan ’s ochtends vrolijk begroet te worden? Je kwispelende vriend is het beste middel tegen je ochtendhumeur.

Haren en draaien

Een hond in bed is natuurlijk niet altijd feest. Denk aan de haren en zand dat hij in zijn vacht meedraagt, dat komt ook allemaal in jouw bed. Een hond als slaapgenoot zal betekenen dat je het beddengoed vaker moet verschonen.

Honden hebben ook een andere manier van slapen dan mensen. Mensen slapen doorgaans zes tot acht uur aaneengesloten. Hoewel een hond heel veel uren slaapt op een dag, doet hij dit in fases van een paar uur. Hij wordt geregeld wakker om een andere plek te zoeken of zich even lekker om te draaien. Dit zal hij ook doen als hij bij jou op bed ligt en dit kan voor een slechte nachtrust zorgen voor met name lichte slapers.

Maar honden zijn niet de enige beweeglijke (en harige) bedgenoten. Als jij wel tegen haren en draaiende bedpartners kan, heb je alleen maar voordeel van het slapen met jouw hond. En ’s ochtends begroet worden door je trouwste vriend is het beste begin van de dag.